suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Väkivalta on ehkäistävissä -koulutus

Väkivalta on yhteiskunnallinen haaste. Sen varhainen tunnistaminen ja siihen puuttuminen on ihmissuhdealojen ammattilaisten vastuu ja velvollisuus. Maria Akatemian väkivaltaan erikoistuneessa Demeter-työssä tuetaan väkivaltaa käyttäviä, tai sen käyttöä pelkääviä naisia, sekä koulutetaan ammattilaisia, joiden vastuulla on tunnistaa psyykkistä ja fyysistä väkivaltaa asiakkaisssaan ja yhteisöissä.

Koulutus perustuu Britt-Marie Perheentuvan luomaan psykodynaamiseen käsikirjoitusteoriaan. Se on prosessikoulutus, jonka viitekehys on psyko- ja perhedynaaminen sekä sukupuolierityinen. Oppimateriaalina on kirja "Tietoisuuden tie alkurakkauteen - väkivalta on ehkäistävissä" (Perheentupa, toim. Karhunen, Maria Akatemia 2010).

Koulutus on käynnissä - ilmoittaudu alustavasti seuraavaan koulutukseen! 

Koulutuksen tavoitteena on:
- antaa lisäymmärrystä ja valmiuksia tunnistaa ja kohdata psyykkistä sekä fyysistä väkivaltaa
- antaa työvälineitä/menetelmiä väkivallan ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
- lisätä työntekijän omaa itsetuntemusta ammatillisenä laatutekijänä
- vahvistaa ja lisätä eri toimijoiden moniammatillista yhteistyötä valtakunnallisesti.

Väkivallan monimuotoinen ilmeneminen on yksi monista oireista, jotka kielivät ihmisen ja hänen yhteisönsä sisäisestä pahoinvoinnista. Se on yhteiskunnallinen haaste, jonka varhainen tunnistaminen ja siihen puuttuminen on ihmissuhdealojen ammattilaisten vastuu ja velvollisuus.

Maria Akatemian Demeter-työ on ehkäisevää väkivaltatyötä, jossa autetaan naisia, joilla on ongelmia aggression hallinnan ja väkivaltaisen käyttäytymisen kanssa. Koulutus perustuu Demeter-työstä saatuun kokemustietoon ja siitä luotuun teoriaan väkivallan dynamiikasta ja ihmisen sisäisestä käsikirjoituksesta, joka on sovellettavissa suoraan kaikenlaisen väkivallan ja muiden sisäisen pahoinvoinnin oireiden ennaltaehkäisyyn (mm. masennus, uupumus, päihdeongelmat, syömishäiriöt). Se on prosessikoulutus, jonka viitekehys on psyko- ja perhedynaaminen sekä sukupuolierityinen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Hanna Kommeri, Demeter-työn koordinaattori p. 045 1443 953 / hanna.kommeri(at)maria-akatemia.fi

Esite

Koulutuksen peruutusehdot