suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Sukupolvi- ja seniorisektori

Maria Akatemiaan on perustettu sukupolvi- ja seniorisektori vuonna 2014.
Sen tarkoituksena on tutkia ja vahvistaa vanhempien ihmisten aktiivista roolia yhteiskunnassa. Tavoitteena on tuoda ikäihmisille uutta tehtävätietoisuutta kokemustietonsa jakamisessa ja sukupolviketjun vahvistamisessa.

Itä-Suomen yliopisto on Maria Akatemian sukupolvi- ja seniorisektorin yhteistyökumppani. 
 

Toimintamuodot 

Näissä toimintamuodoissa syntyvää kokemusta ja tietoisuutta (ymmärrystä) vanhemman väestön tehtävästä sukupolviyhteyksien luojana ja ylläpitäjinä työstetään edelleen ja siirretään eteenpäin yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumalla. Kun vanhojen ihmisten elämänkokemus saadaan sukupolviketjua vahvistamaan, vahvistuvat kaikki - lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat.

Tulossa itsetuntemusryhmä senioreille alkaen 16.1.2018  Lisätiedot ryhmästä tästä  
Senioriteetti kutsuu kasvuun ja antaa mahdollisuuden ymmärtää ihmisyyttä uudesta perspektiivistä. Uusi ikävaihe herättää monenlaisia tunteita, joiden jakaminen on tärkeää omien voimavarojen käyttöön saamiseksi ja merkityksellisyyden löytämiseksi viimeiseen tärkeään elämänvaiheeseen.

​ET-lehti on haastatellut seniorikouluttaja Marjatta Grahnia ja artikkeli on julkaistu numerossa 19 (18.10.2017). Lue artikkeli tästä
 

Tiedustelut
Marjatta Grahn, seniorikouluttaja, p. 050 5737 450, marjatta.grahn(a)maria-akatemia.fi
Marjukka Hakkola, seniorikouluttaja p. 050 566 5957, marjukka.hakkola(a)maria-akatemia.fi

Ilmoittautuminen
toimisto@maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2250 

Osoite
Fredrikinkatu 29 A 3. krs, 00120 Helsinki