suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Ryhmä naisille: Liian kiltti ja reipas? Liian vihainen?

Torstai, 14 syyskuu, 2017

Tunteet hyvän ja pahan palveluksessa. 

Kiltti ihminen on ystävällinen ja avulias, reipas on pystyvä ja jaksava – arvokasta! Mutta myös uuvuttavaa ja raivostuttavaa, jos vain tunnistaa muiden tunteita ja tarpeita laiminlyöden omat. Silloin voi myös tulla hyväksikäytetyksi. Kun emme tiedä, mitä tunteet tarkoittavat, kiellämme tai ohitamme ne, häpeämme niitä tai tunnemme niistä syyllisyyttä. Mitä turhaa pelätä? Ei ole mitään syytä olla vihainen. Kateellinen ei ainakaan saa olla! Kuitenkin kaikilla tunteilla on tärkeä merkitys ihmisen elämässä.

Mistä tunteeni kertovat? Mitä ajattelen ja miten toimin tunteineni? Mitä minä tarvitsen? Ryhmässä tutkimme tunteita elämän kompasseina sekä sitä, miten hyväksyä itsensä, ja siten myös muut, kaikkine tunteineen. Tunnistamme, mitä tunteillamme teemme, milloin rakennamme, milloin tuhoamme. Oman hyvän ja pahan tunnistaminen on avain kokonaisvaltaiseen vastuunottoon omasta toiminnasta.

Ryhmän tavoitteena on lisätä omaa hyvää vaikutusvaltaa tämän päivän ja tulevaisuuden ihmissuhteissa – parisuhteessa, suhteessa lapsiin, työelämässä ja ystävyyssuhteissa –tiedostamalla ja eheyttämällä omaa sisintä. Omaan ajatteluun ja toimintaan voi vaikuttaa syventämällä itsetuntemusta.

Teemoja
Ihmisen sisäinen käsikirjoitus. Ajattelu-, tulkinta- ja toimintastrategiat. Naisen viha, häpeä ja syyllisyys, kateus ja kiitollisuus. Uhriajattelusta vastuullisuuteen. Vaatimuksista elämäniloon. Armeliaisuus itselle ja anteeksianto.

Kenelle
Naisille, jotka kokevat mukautuvansa liiaksi ympäristön toiveisiin ja haluavat vahvistua. Ryhmä sopii erityisen hyvin aiemmin itsetuntemustaan työstäneille.

Rakenne
Keskustelua ja luovaa tutkimista. Ohjattua vertaistukea ja tietoa ihmisyydestä. Ryhmän koko 5-8 henkilöä.

Aika
Torstaisin klo 17.00-19.00, yhteensä 10 kertaa:
14.9. - 30.11.2017 (ei 28.9. eikä 19.10.).
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 4.9.2017

Hinta
340 €

Paikka
Maria Akatemia, Fredrikinkatu 29 A, 00120 Helsinki

Tiedustelut ja ilmoittautuminen
Maria Lindroos, ryhmän ohjaaja
psykologi, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija
050 588 0369 / maria.lindroos@maria-akatemia.fi

tulostettava esite