suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Artikkeli: Mies uhrina on yhä tabu

Yhteisartikkelissa Kalevassa 12.11.2016.

"Tässä ajassa kaikki joutuvat ottamaan kantaa vihan ja väkivallan kysymyksiin. Väkivallan tunnistaminen ja tunnustaminen ovat ensimmäisiä askelia tiellä, joka voi johtaa väkivallasta irrottautumiseen."

"Lähisuhdeväkivalta jää ulkopuolisilta helposti havaitsematta, koska niin uhrilla kuin tekijälläkin on häpeän, syyllisyyden ja pelon vuoksi korkea kynnys kertoa väkivallasta ja hakea apua. Myös ammattilaisten tulisi puuttua asiaan entistä rohkeammin." 

"Fyysistä väkivaltaa, kuten lyömistä, tönimistä ja muuten kovakouraisia otteita, on helpompaa tunnistaa kuin psyykkistä väkivaltaa. Toisen sanallinen alistaminen, nöyryyttäminen, aliarvioiminen, mitätöiminen tai mykkäkoulu ovat kuitenkin vakavia henkisen väkivallan muotoja, jotka jättävät kokijaansa jäljen."

Kirjoittaja Tommi Sarlin on Miessakit ry:n hankekoordinaattori Väkivaltaa kokeneet -miehet hankkeessa. Tekstiä ovat olleet laatimassa myös Maria Akatemia ry:n Keijun varjo -hankkeen hankekoordinaattori Elina Rajaniemi ja Demeter-työn ehkäisevän väkivaltatyön vastaava Hanna Kommeri.

Lue artikkeli tästä